Прогресивен централизиран систем за подмачкување со маснотии

Опис на прогресивниот централизиран систем за подмачкување со маснотии

Прогресивниот централизиран систем за подмачкување маснотии се состои од филтер за масло, пумпа за подмачкување со отпорна маст (или пумпа за подмачкување со прогресивен тип), прогресивен дистрибутер, бакарна опрема, цевки итн.

 

Системски карактеристики

1, Системот принудува вбризгување на маслото до секоја точка за подмачкување.

2, маслото се испорачува точно и количината на исфрленото масло е константна.

што не се менува под влијание на вискозноста и температурата на маслото.

3, Прекинувачот за тестирање на циклусот може да го следи системот за подмачкување надвор од проток, надвор од притисок, блокирање

и лепење итн.

4, Кога излезот за масло од кој било дистрибутер на системот не работи, циклус снабдување со масло на системот

може да е виновен.


Време на објавување: Октомври-27-2021 година