Процес на развој

2006 година

Основан е Одделот за продажба на Chang'an Baoteng Machinery на Dongguan Cily и започна професионално да продава уред за снабдување со механичко масло за подмачкување во соработка со познат производител на лубрикатори во Тајван.

2007 година

Одделот за истражување и развој е основан за истражување на производи од серии на централизирани уреди за подмачкување, а трговската марка „BAOTN“ беше регистрирана во Кина.

2008 година

Добиен е корисен патент за инјектор за масло, а добиен е и патент за изглед.

2009 година

За проектот беа постигнати сценски достигнувања.и основана е првата производствена база во Кина.Компанијата беше преименувана во Dongguan Baoteng Machinery Co., Ltd., а серијата производи на „BAOTN“ беа пуштени во производство.

2010 година

Поради потребите за развој на бизнисот.Била основана канцеларија во Тијанџин.Регистрирана е кинеската трговска марка „Baoteng“.

2011 година

Добиен е корисен модел на прскалката.БПВ прскалката беше успешно лансирана, а претпријатието беше наградено со титулата „Задоволено претпријатие на персоналот“.

2012 година

Производите од серијата „Баотенг“ освоија голем успех откако беа лансирани на пазарот.Производите беа добро доверени и прифатени од потрошувачите, што ја мотивираше компанијата да го прошири пазарот во Кина и беше основана канцеларијата во Шенјанг.

2013 година

Производите добија сертификат CE и станаа претпријатие-членка на Здружението на индустријата за хардвер и машини за мувла Dongg uan на претпријатието-член на индустрискиот стручен комитет за машински алати на Здружението на индустријата за машински алати Шенжен и единицата членка на Здружението за машинска индустрија на градот Dongguan.

2014 година

Канцеларијата Куншан во провинцијата Џиангсу е основана за да го прошири пазарот на Источна Кина.

2015 година

Канцеларијата Ксиан на провинцијата Шанкси е основана за да го прошири пазарот на северозападна Кина.

2016 година

Канцеларијата Џинан во провинцијата Шандонг.

2017 година

Добиен патент за пумпа за подмачкување со маснотии BDGS/BDG.

2018 година

Станете „претпријатие со висока технологија“ и ја поминавте ерикацијата IS9001-2015.

2019 година

Основана е Одделот за системи за маснотии.

2020 година

Со цел да се разјасни стратегијата за развој на компанијата, компанијата го промени своето име во „Proton Intelligent Lubrication Technology
(Dongguan) Co., Ltd. и се пресели во Songshan Lake Park, национална зона за развој на висока технологија, во непосредна близина на Huawei

2021 година

Формирана е фабрика во Источна Кина.

2022 година

Основана е лабораторија Tribology Intelligent Lubrication L.